Wanneer

7 januari 2017 - 7 december 2016

Hoe laat

10.00 - 22.00

Waar

Provinciehuis Groningen & Groninger Forum

Zaterdag 7 januari vindt op initiatief van een breed platform aan maatschappelijke organisaties en politieke partijen een conferentie plaats over het aanpassen van het gasgebouw en het tot 0 afbouwen van de gaswinning.

Tijdens de conferentie getiteld “Een toekomst zonder de NAM?” op het Provinciehuis in Groningen spreken gerenommeerde Nederlandse en internationale ervaringsdeskundigen en experts. De conferentie wordt gevold door een politiek debat ’s avonds in het Groninger Forum.

Je kunt je hier aanmelden voor de Conferentie op zaterdag 7 januari, van 10:00 tot 18:00 op het Provinciehuis in Groningen. Het debat in het Groninger Forum van 19.30 tot 22.00 is voor iedereen toegankelijk.

Conferentie

Met, onder andere, als sprekers:

Het vertrouwen van de inwoners van het gaswinningsgebied in de NAM en de overheid is zeer ernstig geschaad. De NAM, Shell en ExxonMobil, hebben nu teveel macht en de overheid heeft te weinig gedaan om haar inwoners te beschermen. Om het vertrouwen van de inwoners te herstellen moet niet alleen de gaswinning naar een veilig niveau maar moet ook de organisatie van de gaswinning drastisch worden veranderd.

Het doel van de conferentie is om ideeën te krijgen voor een toekomst zonder de NAM. Ofwel hoe kunnen we de gaswinning zo organiseren dat de veiligheid wel voorop staat? En breder bezien: hoe zorgen we voor een een energievoorziening waarbij belangen van mens en milieu niet ondergeschikt worden aan die van economische belangen?

Deze conferentie is een initiatief in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. De inrichting van het gasgebouw verdient nadrukkelijk een plek tijdens de verkiezingsdebatten en tijdens de onderhandelingen voor een nieuwe regering. Dit congres kan zorgen voor nieuwe voorstellen en kan bijdragen aan het op de politieke agenda plaatsen van dit onderwerp.

Provinciehuis Groningen & Groninger Forum

Gezien op: Een toekomst zonder NAM