Wanneer

25 mei 2018

Hoe laat

12:00 - 16:00

Waar

Start bij Boterdiep 63

Het is lente! De zon schijnt (als het goed is), de bloemen staan in bloei en de vogels broeden op hun ei. In de lente is alles op z’n mooist, geen betere tijd dus om op pad te gaan. Stap in voor de Lente inspiratietour op 25 mei! Wij nemen je mee langs de vernieuwende initiatieven in dorp en stad. Zodat je met een frisse blik nog even kan knallen tot de zomer.

Bij vernieuwing denk je misschien snel aan de stad. Maar tegenwoordig is ook het ommeland het toneel van nieuwe initiatieven. Hoe kunnen de stad en het platteland elkaar versterken? En wat kunnen we van elkaar leren?

We beginnen om 12.00 uur in ons kantoorpand aan het Boterdiep 63. Daarna bezoeken we onder andere Fruitcafé De Helpende Hand in De Wijert, een gezonde ontmoetingsplek waar fruit en groente uit de regio tegen een schappelijke prijs worden verkocht en waar buurtbewoners aan de stamtafel terecht kunnen met hun vragen en ideeën. Daarna bezoeken we de Enne Jans Heerd in Maarhuizen. In 2015 konden belangstellenden ideeën indienen voor het omtoveren van deze monumentale boerderij. De belangstelling was groot en inmiddels is er een creatieve onderneming gekozen en wordt er druk aan de plannen gewerkt. Wij krijgen als een van de eersten een inkijkje, én een lekkere lunch.

Inmiddels mogen we ook de laatste stop bekendmaken: Woldwijk in Ten Boer. Op deze bijzondere plek wordt o.a. geëxperimenteerd met Tiny Houses en een zelf-oogsttuin. Om 16.00 uur zijn we weer terug aan het Boterdiep 63, net op tijd voor het Pandfeest!

In het kort:

Lente Inspiratietour | 25 mei| 12.00 – 16.00 (aansluitend Pandfeest) | kosten: gratis | aanmelden via onderstaand formulier

 

Volgens Annemarie bereik je dingen samen. Ze brengt mensen bij elkaar, om samen creatieve oplossingen te verzinnen. Annemarie voelt zich betrokken bij de Noordelijke Roemte en gaat graag op verkenningstocht. Dit doet ze ook in het Universiteitsmuseum, waar ze kinderen enthousiasmeert en inspireert voor natuur en wetenschap. Bewonersparticipatie en duurzaamheid gaan haar vooral aan het hart.

Bekijk al onze bloggers