Wanneer

30 november 2017

Hoe laat

9:00 - 11:00

Waar

kantoor Roeg & Roem

Op 30 november organiseert Roeg & Roem een Spitsuurtje waarvoor we alle woningcorporaties uit ons FANnetwerk van harte uitnodigen. Dit zijn 8 corporaties die zich inzetten voor dorpen en wijken in Groningen, Friesland en Drenthe. We buigen ons dit uurtje over het thema bewonersparticipatie.

Hoe ziet de middag eruit?

Hoe trigger je de betrokkenheid van bewoners? Hoe betrek je ze bijvoorbeeld bij beslissingen over sloop- en renovatie? Tijdens het Spitsuurtje delen we ervaringen en gaan we samen op zoek naar de sleutel(s) tot bewonersparticipatie. 

Lyaemer Wonen zit midden in een herstructureringsproject in Lemmer. In het voortraject is 100% instemming van de bewoners is gehaald. Hein de Haan vertelt hoe zij dit hebben aangepakt. Aan de hand van voorbeelden uit andere sectoren doen we inspiratie op over methodes en aanpakken. 

Gesprek met vakgenoten

Het komende jaar wil Roeg & Roem tijdens meerdere Spitsuurtjes vakgenoten van verschillende corporaties bij elkaar brengen rond grote en kleine vraagstukken. Een netwerkgroep waarin we samen op zoek gaan naar inzichten en nieuwe oplossingen. Jullie brengen de vraagstukken in. Roeg & Roem zorgt voor een frisse blik, draagt innovatieve ideeën aan of neemt je mee naar inspirerende voorbeelden.

Meepraten?

Wil jij meer inzicht krijgen in de verschillende aspecten van bewonersparticipatie of heb je hier ideeën over? Meld je dan hieronder aan. Deze activiteit is gericht op onze FANs en supporters. Ook een keer mee doen als introducee? Stuur ons dan een mailtje. Aan dit Spitsuurtje zijn geen kosten verbonden.

Boterdiep 63, Groningen

Volgens Dien maak je plannen niet achter je bureau. Daarom gaat ze graag op pad om te horen en zien wat er speelt in de noordelijke roemte. Ze heeft haar eigen studio voor sociaal ruimtelijke vraagstukken en werkt sinds 2015 als projectleider bij Roeg & Roem. Dien verbindt en prikkelt en denkt graag buiten gebaande paden.

Bekijk al onze bloggers