Wanneer

16 maart 2017

Hoe laat

12:00 - 13:30

Waar

De Zwarte Hond architecten

Groningen groeit. In 2030 moeten er naar verwachting 20.000 woningen zijn bijgebouwd. Maar de stad heeft maar beperkt plek. Waar moeten deze woningen komen en hoe zien ze eruit? In het eerste Spitsuurtje over de woningvraag in Groningen werden de opties in, aan en om de stad verkent. In het tweede Spitsuurtje op 16 maart gaan we in gesprek over de kansen en knelpunten van verdichting ín de stad onder leiding van De Zwarte Hond. Duurzame verstedelijk van de stad vraagt om lef en creativiteit. Heb jij hier ideeën over? Meld je dan hieronder aan.

 

Wat brengt de toekomst?

In de toekomst zal er veel veranderen in de binnenstad. Hoe verplaatsen we ons? Gaan we voor het winkelen nog wel naar de binnenstad? Hoe wonen we en wíe wonen er in de binnenstad. Om met al deze ontwikkelingen de leefbaarheid en kwaliteit van de binnenstad te behouden moeten we niet bang zijn om innovatief te denken en handelen, zo was de conclusie in het eerste Spitsuurtje. “Door creatieve ideeën kunnen we de stad op een duurzame manier inbreiden en wonen in de binnenstad mogelijk maken voor verschillende doelgroepen. Hierin moet niet alleen de markt sturend zijn, maar heeft ook de gemeente een rol. Een praktisch voorbeeld is de parkeernorm, die bemoeilijkt de innovatie op de huizenmarkt.”

Wonen in de binnenstad in 2030, waar zit de ruimte?

In het tweede Spitsuurtje op 16 maart gaan we op zoek naar de fysieke en mentale ruimte in de binnenstad. We denken na over inbreidingslocaties en nieuwe binnenstedelijke woonvormen die een kwaliteit en leefbaarheid toevoegen aan de stad. Hoe ziet dat eruit? Welke samenwerkingen zijn er voor nodig? En hoe zit het met regelgeving? Dit doen we vanuit een integrale benadering over hoe je naar de stad kunt en moet kijken.

90 minuten + een lekker broodje

Erik Roerdink van De Zwarte Hond trapt het uurtje af. Daarna gaan we met elkaar in gesprek om een aantal innovatieve ideeën over inbreiding en leefbaarheid in de binnenstad te formuleren die als leidraad kunnen fungeren voor nieuwe ontwikkelingen.

Meedenken over deze uitdaging? Wij zijn op zoek naar pioniers met frisse ideeën. We starten om 12 uur in het kantoor van De Zwarte Hond (Hoge der Aa 11). Wij zorgen voor een broodje.

Meld je hieronder aan! Deelname is kosteloos.

Hoge der Aa 11, Groningen

Volgens Dien maak je plannen niet achter je bureau. Daarom gaat ze graag op pad om te horen en zien wat er speelt in de noordelijke roemte. Ze heeft haar eigen studio voor sociaal ruimtelijke vraagstukken en werkt sinds 2015 als projectleider bij Roeg & Roem. Dien verbindt en prikkelt en denkt graag buiten gebaande paden.

Bekijk al onze bloggers