Wanneer

31 mei 2018 - 31 mei 2018

Hoe laat

13:00 - 17:00

Waar

Energy Academy

Op donderdag 31 mei vindt de startbijeenkomst plaats van het onderzoeksproject Op naar Beter, Nul op de Meter! Roeg & Roem en penvoerder Hanzehogeschool Groningen werken voor dit project samen met een groot aantal organisaties uit de corporatie- en bouwsector. De  bijeenkomst vindt plaats in de Energy Academy, het nieuwe duurzame onderwijsgebouw op de Zernike Campus in Groningen.

Twee plenaire sprekers geven een inkijkje in de praktijk en ontwikkeling van Nul op de Meter-renovaties. Erwin Mlecnik is universitair docent aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft, hij is in 2013 gepromoveerd op een onderzoek naar Zeer Energiezuinige Woningen. Jan-Willem van de Groep is onder meer bedenker en initiator van de Stroomversnelling, waarin de bouw- en corporatiesector werkte aan een forse opschaling van NoM-renovaties.

In twee workshoprondes is er alle gelegenheid om te discussiëren over de volgende thema’s:
● Gedrag: anders wonen in een NoM woning, door de Hanzehogeschool
● Monitoring in een NoM-woning, door Stroomversnelling

Na afloop van de bijeenkomst is er tijdens de borrel gelegenheid om na te praten.

Bekijk het programma én de aanmeldlink hier.

Nijenborgh 6, 9747 AG Groningen

Volgens Annemarie bereik je dingen samen. Ze brengt mensen bij elkaar, om samen creatieve oplossingen te verzinnen. Annemarie voelt zich betrokken bij de Noordelijke Roemte en gaat graag op verkenningstocht. Dit doet ze ook in het Universiteitsmuseum, waar ze kinderen enthousiasmeert en inspireert voor natuur en wetenschap. Bewonersparticipatie en duurzaamheid gaan haar vooral aan het hart.

Bekijk al onze bloggers