Wanneer

6 augustus 2017 - 13 augustus 2017

Hoe laat

16.00 - 21.00

Waar

Staatjevrij Ten boer

Meestal betrek je een huis pas als het (bijna) klaar is. Maar er zijn steeds meer mensen die meer betrokkenheid willen bij het bouwproces, of die het helemaal zelf willen doen. Droom jij er van om ooit je eigen huis te bouwen? Of ben je gewoon benieuwd hoe naar het proces?  Mas Con Menos leert je alles over bouwen met natuurproducten tijdens een 5-daagse workshop van 7 tot 11 augustus bij Staatjevrij in Ten Boer. Op 6 augustus is de ontvangst en vanaf 11 augustus begint het aansluitende festival met Met muziek, theater, kunst en lezingen over allerlei interessante onderwerpen op het gebied van samenvoorzienend leven en ecologisch bouwen.

Staatjevrij Ten Boer

Staatje Vrij is een nieuwe proeftuin voor samenvoorzienend leven en ecologisch bouwen. Deze zomer is de plek gestart te midden van de Groningse weilanden en er staan al een aantal yurts, een heuse buitenkeuken met o.a. pizzaoven en rocketstove leemkachel en een biologische zelfoogsttuin. Ondertussen wordt er ook hard gewerkt om in de oude stal een werkplaats te maken voor o.a. houtbewerking en het recyclen van tweedehands bouwmaterialen.

Workshop

Een greep uit de workshops:

Bouwen met stro – We gaan een grote wand bouwen met strobalen. Je leert het maken van een houtskelet passend voor strobalen, de ontwerpregels voor strobouw in een vochtig klimaat en de verschillende afwerkmogelijkheden waaronder leemstuc.

Werken met leem – je leert de basisbeginselen van leemstuccen, het werken met stucgereedschap en hoe je een goede leem mix maakt. We gaan onder andere lemen op strobalen.

Bouwen met rondhout – Je leert een houten skelet bouwen met rondhout en het maken van mooie rondhoutverbingen met beitels en trekzagen.

Overnachten en aanmelden

Ontbijt, lunch en diner worden verzorgd en tussen de maaltijden is er koffie, thee en fruit beschikbaar.

Kamperen kan in het weiland en je kunt ook met een camper of caravan op de parkeerplaats overnachten.

Enthousiast geworden? Opgeven kan via deze link.

Impressie van eerdere workshops:

Gezien op: Mas Con Menos