Dinsdag was Roeg & Roem te vinden op de Grote Markt in Groningen. Bepakt en bezakt met stoepkrijt. Ja echt! Stoepkrijt.

Het idee van deze guerrilla actie ontstond tijdens de borrel van Roeg & Roem & Jong. De blog over openbare ruimte van Mark Sekuur, de speelworkshop van Nynke Vos en het feit dat (toen) rokjesdag er aan zat te komen bracht ons op het plan een plek vol te stoepkrijten met vrolijkheid en zo de openbare ruimte in het zonnetje te zetten. Want, gastvrije openbare ruimte maakt ontmoeting en interactie mogelijk en zorgt voor een levendige en aantrekkelijke stad!

Om half 4 stonden Mayke en ik op de Grote Markt. We zetten de spullen neer en plakten op ‘hoeken’ de flyer op de klinkers. Met een touwtje, krijt en een beetje handigheid zetten we de eerste vormen neer. Voorbijgangers kijken direct al om. Met de komst van de ‘aanjagers’, die de actie ook volop hebben gepromoot via facebook en twitter, kwam er schot in. In een rap tempo veranderde de markt in een bloemenzee. Winkelend publiek sloot aan en kinderen waren helemaal blij dat ze ook mee mochten doen.

Even over half 5 werd de lucht wat donkerder…..
Een dame zei nog tegen ons: ‘over tien minuten komt een stortbui’. Jammer! Maar we wisten dat het spannend zou worden. Desalniettemin hebben we bij veel mensen een glimlach op het gezicht getoverd. En wat een resultaat met drie kwartier stoepkrijten!

Een geslaagde actie! En zeker voor herhaling vatbaar, niet alleen omdat we nog voldoende stoepkrijt over hebben. Dus ken jij een plek die ook wel wat ‘opfleuring’ kan gebruiken? Laat het ons weten!

Wil je meer foto’s zien van de actie? Ze staan op onze facebookpagina.

Deze architect is doortastend, creatief en resultaatgericht. Een goede leefomgeving is waar het volgens haar om draait, helemaal wanneer dit samenkomt op ruimtelijk én sociaal vlak. Annette was van 2012 tot 2015 projectleider bij Roeg & Roem en nu werkzaam als architect bij TWA architecten.

Bekijk al onze bloggers