In 2017 ging Roeg & Roem als stichting op haar eigen benen staan. Maar onze laarzen bleven daarbij stevig in de klei staan. Ook dit jaar kon je ons weer overal tegenkomen: het dorp, de stad of midden in de weilanden. We hebben onze hoogtepunten nog eens voor je op een rijtje gezet.

Dromen voor het Noorden

Tijdens het FANdiner in de Biotoop in Haren kwamen enthousiaste noorderlingen samen om de gedachten over het Noorden eens de vrije loop te laten. Wat wel duidelijk werd is dat de dromen voor het Noorden groot zijn en er hier veel kansen liggen. Enige terughoudendheid hierin is wel gewenst. Uiteindelijk moeten we uitgaan van de kwaliteiten die we hier hebben, rust en ruimte zijn daar twee belangrijke voorbeelden van.

“Echte verbinding ontstaat niet door een plichtmatige connectie op LinkedIn. Maar door een gedeelde liefde of een gedeeld belang”

Lees ook de column van Liesbeth van de Wetering over het Noorden als gedeelde liefde en gedeeld belang die zij voorlas op het FANdiner.

Excursie Emmen

Bij Emmen denk je tegenwoordig snel aan het nieuwe dierenpark Wildlands. Maar ook op het gebied van leefbaarheid en wijkvernieuwing is Emmen de place to be. Dus vertrokken we met een hop on – hop off bus naar Emmen.

Laat je ook inspireren in Emmen en ga eens langs bij deze creatieve en innovatieve projecten:

  1. Creatief mensenpark
  2. Experimenteer buurt Angelslo
  3. Emmerhout energieneutraal
  4. Bewonersbedrijf Op eigen houtje

 

Straatpraat

Ervaren welzijnswerker Daniël Pit leidde het gesprek, deelde zijn ervaringen en gaf praktische tips voor een gesprekje op straat.

 

Geluk in 20 minuten

Als gast bij basiskamp Entre Nous in Frederiksoord gaf Roeg & Roem samen met Zuhause een worskhop ‘Geluk in 20 minuten.’ Om erachter wat je nodig hebt in je omgeving om je gelukkig te voelen.

Sleutel tot bewonersparticipatie

Bij bewonersparticipatie denken we vaak aan bewoners die activiteiten organiseren voor de buurt of zich inzetten voor het beheer van hun straat. Maar hoe zit het met bewonersparticipatie bij beleid en besluitvormingsprocessen? Een interessante vraag voor woningcorporaties die steeds meer richting interactieve beleidsvorming gaan. Met zeven corporaties gingen we in gesprek over de sleutel tot bewonersparticipatie. Lees hier meer over de uitkomsten.

 

Merel is altijd op zoek naar manieren om het beste in elkaar naar boven te halen. Want het is daar waar mensen elkaar ontmoeten dat er iets bijzonders kan ontstaan. Het zijn dan ook niet haar studies filosofie en journalistiek waar ze het meest van leert maar de plekken waar ze komt en de bijzondere mensen die ze daar spreekt. Met veel plezier is ze sinds 2016 projectleider bij Roeg & Roem

Bekijk al onze bloggers