De Doorgeefcamera brengt in beeld wat de Friese mienskip doet om hun dorpen en wijken leefbaar te houden.  Wat voor initiatieven komen er allemaal van de grond en welke partijen faciliteren hierin? Deze keer zijn we op bezoek bij de Gemeente Ooststellingwerf waar verschillende initiatieven werden gerealiseerd met hulp van buurtbewoners.

De Bosbergtoren

De nieuwe toren in Appelscha is 33 meter hoog en vanaf het hoogste punt kun je de plaatsen Leeuwarden, Coevorden en Groningen zien liggen!

Dorpsmoestuin en fitness

De dorpsmoestuin in Oosterwolde groeit als kool door goede verzorging van buurtbewoners. Voor wie op een andere manier fit wil blijven is er een veld met fitnessattributen waar jong en oud gebruik van kunnen maken.

Petanque

Een Jeu de Boule baan in Elsloo op initatief van de buurtbewoners.

Bloemenweide

De volkstuinvereniging in Oosterwolde toverde een ponygraasplaats om tot diverse bloemenweide. De voor iedereen toegankelijke paden leiden je langs allerlei soorten bloemen die kleurrijke vlinders aantrekken.

Merel is altijd op zoek naar manieren om het beste in elkaar naar boven te halen. Want het is daar waar mensen elkaar ontmoeten dat er iets bijzonders kan ontstaan. Het zijn dan ook niet haar studies filosofie en journalistiek waar ze het meest van leert maar de plekken waar ze komt en de bijzondere mensen die ze daar spreekt. Met veel plezier is ze sinds 2016 projectleider bij Roeg & Roem

Bekijk al onze bloggers