Roeg & Roem is blij Actium als nieuwe FAN te mogen verwelkomen in het netwerk. Woningcorporatie Actium is actief in Assen, 6 andere gemeenten in Drenthe en zelfs één in Friesland. Als Fan zullen ze ons inhoudelijk en financieel steunen. Het doel van Roeg & Roem is het uitwisselen, bevorderen en verspreiden van kennis over leefbaarheid. Een levendig netwerk is daarvoor onmisbaar.

Sterke basis

‘De basis zit goed bij Actium, en we zijn klaar om nieuwe inspiratie op te doen en ook om onze ervaring te delen’, zegt Marcel van Halteren manager Klant en Strategie in het hoofdkantoor Assen. Zijn kantoor wordt omringd door glas en het prachtige gebouw dat stamt uit 2014 straalt openheid uit en doet vergeten dat je op een industrieterrein bevindt. In 2008 is Actium ontstaan uit de fusie van een drietal Drentse corporaties. Er was behoefte om vanuit één locatie te gaan werken, met ruimte voor spontaniteit en interactie. ‘Hier hebben we een inspiratieruimte ingericht’, zegt Marcel en hij wijst naar een kamer in retro stijl, met oranje banken en grote A3 vellen aan de muur.

Creatief omgaan met uitdagingen

Belangrijke onderwerpen voor Actium zijn duurzaamheid, krimp en extramuralisering van de zorg. Om die uitdagingen te lijf te gaan zijn ze niet bang voor een vernieuwende aanpak. Zo hebben ze op het terrein van GGZ Assen een stuk grond gekocht. Daar gaan ze woningen bouwen voor mensen die niet meer intern opgevangen kunnen worden maar die graag in de buurt van de instelling willen blijven wonen. ‘We merken toch dat mensen graag in de bekende omgeving blijven. Op deze manier hebben de bewoners wel alle vrijheid, maar kunnen ze ook de geborgenheid blijven ervaren’, zegt Marcel.

Mijn buurt Assen

Een project waar Marcel trots over vertelt is Mijn Buurt Assen. Een project in samenwerking met o.a. de gemeente Assen, Vaart Welzijn dat samen met alle Assenaren nadenkt over leefbare buurten. ‘Dit project richt zich zowel op de fysieke ruimte als de sociale aspecten, dat maakt het denk ik zo succesvol’, zegt Marcel. Bewoners kunnen zelf aangeven wat projecten zijn waar ze graag aan zouden werken en kunnen daar ook subsidie voor krijgen. Op de website mijnbuurtassen.nl kunnen mensen projecten aanmelden, activiteiten organiseren, subsidieaanvragen en tips delen.

Roeg & Roem & Actium

‘Ik weet niet of we in alles het meest vooroplopen als woningcorporatie’, zegt Marcel aan het einde van het gesprek. Hij heeft enthousiast verteld over alle projecten waar Actium zich voor inzet en ik vraag hem of hij geen last heeft van valse bescheidenheid. ‘Het kan altijd beter’, antwoordt hij lachend. Met hun nuchtere blik en mentaliteit van aanpakken is Roeg & Roem blij met Actium als nieuwe FAN!

Actium & Roeg & Roem

‘Er zijn natuurlijk veel netwerken waarbij je kunt aansluiten, maar Roeg & Roem past ons wel heel goed. De, zoals jullie het zelf zeggen, stoute paarse laarzen aantrekken en op vernieuwende en onderzoekende manier de dingen gewoon gaan doen is ook hoe wij in het leven willen staan. En dus hopen we net zoveel te mogen halen als we willen brengen!’

Merel is altijd op zoek naar manieren om het beste in elkaar naar boven te halen. Want het is daar waar mensen elkaar ontmoeten dat er iets bijzonders kan ontstaan. Het zijn dan ook niet haar studies filosofie en journalistiek waar ze het meest van leert maar de plekken waar ze komt en de bijzondere mensen die ze daar spreekt. Met veel plezier is ze sinds 2016 projectleider bij Roeg & Roem

Bekijk al onze bloggers