Roeg en Roem viert dit jaar het wonen. Daarin staan frisse ideeën over de toekomst van het wonen centraal. De Cubestee van Rizoem en Onix is een voorbeeld waar we blij van worden. De betaalbare en flexibele kubus is voor verschillende doelen inzetbaar en met een prijs van 55.000 euro (exclusief btw.) ook nog eens betaalbaar.

Verschillende hoeken

Belangstelling voor de kubus komt dan ook uit verschillende hoeken. Woningcorporaties, gemeentes en particulieren zijn allemaal benieuwd naar de mogelijkheden.

Voor zpp’ers en starters op de arbeidsmarkt kan De Cubestee een uitkomst zijn. Die zijn nu op de krappe vrije huursector aangewezen omdat ze niet in aanmerking komen voor huren bij een woningcorporatie, maar ook moeilijk een hypotheek kunnen krijgen. Ook voor gemeenten die te maken hebben met krimp, en daardoor de woningbehoefte moeilijk kunnen overzien biedt de kubus mogelijkheden.

Eerder viel de Cubestee al in de prijzen bij ‘a Home away from Home’, een prijsvraag die het COA en de Rijksbouwmeester hebben uitgeschreven voor nieuwe ideeën over huisvesting van asielzoekers.

Nieuwe plekken

Rizoem is momenteel in gesprek met de gemeenten om te onderzoeken op welke plek met de Cubestee geëxperimenteerd kan worden. Om de Cubestee te kunnen plaatsen is voor het gebied namelijk een woonbestemming nodig. Het suikerunieterrein heeft die bijvoorbeeld niet, maar plekken als het Zernike en Meerstad wel. Daarnaast wordt er nagedacht over de opties voor tijdelijke plekken, daarvoor gelden soepelere regels.

De Cubestee is te bezoeken naast het klooster in Ter Apel. Voor meer informatie kijk op www.cubestee.nl

 

Merel is altijd op zoek naar manieren om het beste in elkaar naar boven te halen. Want het is daar waar mensen elkaar ontmoeten dat er iets bijzonders kan ontstaan. Het zijn dan ook niet haar studies filosofie en journalistiek waar ze het meest van leert maar de plekken waar ze komt en de bijzondere mensen die ze daar spreekt. Met veel plezier is ze sinds 2016 projectleider bij Roeg & Roem

Bekijk al onze bloggers