Bron: news-groningen.blogspot.nl

In het Stadspark, op het huidige basketbalterrein ten noorden van de kinderboerderij, zal een klein stukje wonderland ontstaan. Hier kunnen alle inwoners en bezoekers van Groningen zich welkom voelen en zal duurzame omgang met de natuur en de mensheid centraal staan. Deze ontmoetingsplek, waar mensen kunnen komen om te ontspannen, samen te werken en te leren, zal ‘De Wandeling’ heten.

Stichting de Wandeling wil een faciliterende rol hebben in het onderzoeken en delen van duurzame manieren om in menselijke behoeften te voorzien. Dit op basis van vrijgevigheid, vindingrijkheid en creativiteit in plaats van geld of handel. Hiervoor concentreren we ons op het stimuleren van vrije uitwisseling van kennis en vaardigheden, met een focus op drie categorieën: voeding, doe-het-zelf methodes en ecologisch verantwoord tuinieren.

De Wandeling is nu nog maar een stukje grond, maar door de inzet van iedereen die geïnteresseerd is zal het een mooie duurzame plek met bijbehorende maatschappij worden.
Iedereen – jong of oud, nieuw of ervaren – kan komen meedoen aan de activiteiten, een eigen relevante activiteit organiseren en onderdeel worden van de organisatie. Zo is iedereen uitgenodigd om mee te werken en ervaring op te doen bij de bouw, die in het voorjaar 2017 begint, en bij de ontwikkeling van de duurzame faciliteiten.

Wie meer wil weten is welkom op de informatieavonden in het buurtcentrum Stadspark.
De informatieavonden zullen plaatsvinden op 17 november en 24 november tussen 19:00 en 21:00 uur.
Het adres is: Lorentzstraat 11, 9727 HW te Groningen.
Op de website www.dewandeling.tk wordt binnenkort meer informatie gepubliceerd.

Merel is altijd op zoek naar manieren om het beste in elkaar naar boven te halen. Want het is daar waar mensen elkaar ontmoeten dat er iets bijzonders kan ontstaan. Het zijn dan ook niet haar studies filosofie en journalistiek waar ze het meest van leert maar de plekken waar ze komt en de bijzondere mensen die ze daar spreekt. Met veel plezier is ze sinds 2016 projectleider bij Roeg & Roem

Bekijk al onze bloggers