Roeg & Roem bestaat uit een netwerk van koplopers die betrokken zijn bij leefbaarheid in de noordelijke roemte. Twee keer per jaar nodigen wij onze FANs en supporters uit voor een roege en vroege update, de stamtafel. Tijdens een lekker ontbijtje op een inspirerende plek praten we bij, zodat je vol nieuwe ideeën en frisse energie de dag instapt. We konden ons 30 juni geen betere plek wensen dan bij de Roege Boys in Vinkhuizen!

                 Foto Johan Omlo

Meerwaarde voor de wijk

In de vroege ochtend, nog voordat het werk begon, verzamelden we in oud schoolgebouw in Vinkhuizen. Daar schoven we aan bij de inspirerende Roege Boys. Een groep vrienden uit Vinkhuizen die vanuit hun eigen passie een meerwaarde hebben gecreëerd voor de wijk. De gemeente Groningen stelde een deel van het schoolgebouw voor ze beschikbaar om activiteiten te organiseren voor jongeren, een doelgroep die eerder vaak tussen wal en schip viel. Daar repareren ze bijvoorbeeld fietsen die vervolgens beschikbaar gesteld worden aan mensen in de wijk die het echt nodig hebben.

Na het ontbijt en het kregen we een rondleiding door het pand van Sherlock Telgt. Hij liet zien hoe BackBone 050 de oude school tot een broednest van maatschappelijk betrokken bedrijfjes en creativelingen heeft omgetoverd.

De Roege Boys werken bijna alleen maar met gesponsord materiaal. Mocht je nog bruikbaar materiaal hebben liggen dan horen zij dat dus graag!

 

                Foto Johan Omlo

Ook onderdeel van ons netwerk worden?

Roeg & Roem biedt jou en je organisatie een passend platform waar jij je netwerk kan uitbreiden en inspiratie op kan doen rondom thema’s als leefbaarheid, bewonersinitiatieven, krimp en wonen. Het FANschap staat open voor alle organisaties betrokken bij het wonen en werken in leefbare wijken en dorpen. Voor bewoners(organisaties) en zzp’ers bieden we het SUPPORTERschap. Samen werken we aan leefbaarheid in de noordelijke roemte!

Merel is altijd op zoek naar manieren om het beste in elkaar naar boven te halen. Want het is daar waar mensen elkaar ontmoeten dat er iets bijzonders kan ontstaan. Het zijn dan ook niet haar studies filosofie en journalistiek waar ze het meest van leert maar de plekken waar ze komt en de bijzondere mensen die ze daar spreekt. Met veel plezier is ze sinds 2016 projectleider bij Roeg & Roem

Bekijk al onze bloggers